Haberler / Balkanlar'daki Alevi-Bektaşilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dua Ve Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleriyle ve Başbakanlık Tanıtma Fonu katkılarıyla Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından gerçekleştiren ’Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi’den Günümüze Gönül Erenleri-4’ kültürel etkinliği projesi kapsamında, Makedonya Pirlepe iline bağlı "Elveda Rumeli" dizisinin çekildiği bölgede bulunan Kanatlar köyü ‘Dikmen Baba’ Dergahı’nda kurbanlar kesildi.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliği, bütünlüğü için Kanatlar Köyü Cemevi’nde 30’a yakın baba ve dervişlerin, Türkiye’den gelen Alevi dedeleri, siyasetçiler, bilim adamları, halk ozanları, şairler ve akademisyenlerin katılımı ile etkinlikler gerçekleştirildi.
Etkinlikte, himayeleri ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür edildi. Etkinlik, Kur’an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesi ile devam etti.
Makedonya devlet yetkililerinin de katıldığı etkinlikte iki devlet arasında dostluğun geliştirilmesi için görüşler sunuldu.
Makedonya Bektaşi Türklerinin Halife Babası, Dikmen Baba Tekkesi Postişini, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’nın etkinliğinden duydukları mutluluğu dile getirdiler. Ellerinde Türk bayrakları ile sevgilerini gösteren katılımcılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dua ettiler. Katılımcılar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığının güçlü bir şekilde devamını temenni ederek, "Türkiye Cumhuriyetinin gücü bizi ayakta tutuyor" dediler.