Haberler / Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Muharrem Ayına Giriş Progmanıktaşi Vakfı Muharrem Ayına Giriş Progmanı

Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfaya imza atmıştır. Hz. Ömer'in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali'nin teklifiyle hicri takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicri takvimin başlangıcı olarak kabul görülmüştür. İslam alemi için bir milat olan hicret; Allah'a ve O'nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi; hakka, hakikate, ilme, ve medeniyete yapılan yolculuktur

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı, Ankara’da İmam Hüseyin Cemevi'nde  Muharrem İftarı düzenlendi. Düzenlenen İftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve  Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi katıldı.

İmam Hüseyin Cemevi’nde gerçekleştirilen iftar programı,  Kerbela şehitleri için yapılan Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlandı. İftar yemeğinin ardından Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir konuşmasını yaptıktan sonra sırasıyla Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ve Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi düşüncelerini ifade etti. Programın sonunda, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir tarafından, Sarıeroğlu'na Zülfikar hediye edildi.

MEDYA24’E programla ilgili özel konuşan Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir,birlik ve beraberliğe dikkat çekerek şunları aktardı.