Haberler / TÜRKMEN ALEVİ BEKTAŞİ DERNEĞİNDEN BİRLİK İFTARI
Kırıkkale'nin Hasandede köyünde Alevi-Sünni vatandaşlar, Cemevi'nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu iftar proğramında CEM EVİ'nin kapasitesi yetmediğinden pek çok katılımcı vatandaş açık havada iftarını yapmak zorunda kaldı.

Alevi Dedesi Beydili Demirhan, düzenlenen iftar programında Alevi ve Sünni vatandaşlarla birlikte iftar davetinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bacı kardeş hepimiz bir arada iftarımızı yaptık, orucumu açtık. Bizlere ne mutlu. Allah cümlemizi bu şekilde muzaffer kılsın. Burada olanların cümlesi bizim misafirimizdir. Allah bizleri niyeti bozuk olanlardan uzak, hakka ise yakın eylesin" dedi.

Kırıkkale ve Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER) ile Türkmen Alevi Bektaşi Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği iftar programında kardeşlik, barış ve hoşgörü mesajları verildi.

Cemevi'ndeki iftar davetine dernek yetkililerinin yanı sıra eski Refah Partisi Kırıkkale Milletvekillerinden Kemal Albayrak, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök ile çok sayıda Alevi ve Sünni vatandaşlardan oluşan davetli katıldı.

İftardan önce Cemevi'nde Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra yemek duası Alevi Dedesi Beydili Demirhan da lokma duası yaptı.

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizim burada amacımız Türkiye'nin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini pekiştirmektir. Alevi ve Sünni kardeşlerimiz bir arada iftarını açtılar. Bundan sonraki zamanlarda da her zaman birlikte olacağız. Ülkemizin sancılı bir süreçten geçtiği bu dönemde, Alevi ve Sünni'siyle, Lazı, Türk'ü ve Kürt'üyle bütün toplumun katmanlarıyla birlikte olduğumuzu her zaman kanıtladık ve bundan sonra da kanıtlamaya devam edeceğiz" dedi.

KALENDER Başkanı Şuayip Demir de yaptığı konuşmada, "Düzenlediğimiz bu iftar davetleri artık geleneksel hale geldi. Kardeşliğimiz de geleneksel halde devam ediyor. Ülkemizde birlik ve beraberlik adına bu tür faaliyetlerin önemli olduğuna inanıyoruz. Üzerimizde içte ve dışta haince tuzak kuran insanlar var, topluluklar var. Komşu ülkelerde problemler var bizde yok. Bu nedenle her zamankinden on kat daha dikkatli olmamız gerekir. Ülkemizdeki bu birlik ve beraberliği dıştaki ülkeler çekemiyor. Ülkemize nifak ve fitne sokmak istiyorlar. Biz de bu fitnelere karşı birlik ve beraberlik adına güzel faaliyetler yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Alevi vatandaşlardan ve eski Hasandede Belediye Başkanlarından Turan Özcam, duygularını dile getirerek şunları kaydetti:

"Alevi, Sünni, Abaza, Türk, Kürt diye bir şey düşünmemek gerekir. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir düşüncesiyle birlik olmamız gerekir. Ecdadımız bu memleketi düşmanlardan su gibi dökülen kanlarla teslim alarak bizlere emanet etmiştir"

Cemevi'ndeki iftar programı ikili sohbet ve görüşmelerin ardından son buldu