Mehmet Ali ŞAHİN

1958 yılında Kırıkkale de doğdu. İşletme Fakültesi mezunu. 21 yıl Ziraat Bankasının çeşitli birim ve kademelerinde çalıştı. Özelleştirme kanunu gereği kendi isteği ile Milli Eğitim Bakanlığına atandı. Halen bu kurumda çalışmaktadır.
Kültür Bakanlığı denetiminde olan GESAM meslek birliğinin çeşitli organlarında görev aldı. Uzun yıllar Kırıkkaleliler Vakfı yönetiminde bulundu. Kırıkkale Dernekler Birliği Federasyonunun kurucusu ve iki dönem yöneticiliğini yaptı. Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş bulunan Ankara-Varşova Dostluk Derneği yönetiminde bulundu. Yine Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş olan Türk-Makedon Dostluk Derneğinin Genel Saymanlığını yaptı. Balkan Türkleri İnsan Hakları Derneği Denetim Kurulu Üyesi. Türkmen Alevi Bektaşi Derneğimizin kurucu üyesi olup, Genel Başkan Yardımcısı ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfımızın kurucu Mütevelli Heyet üyesi olup, Vakfımızın Genel Başkan Yardımcısıdır.
Türk-Makedon Dostluk Derneğince 2008 yılında Makedonya’nın Kumanova ve başkenti Üsküp’de düzenlenen “CUMHURİYETİN 85. YILI” kutlamaları ve Nisan 2010 tarihinde Ankara ve Safranbolu şehirlerimizde düzenlenen “1. Türk-Makedon Haftası ve Atatürk’ün Balkanlar Politikası ve Makedonya’da Türkçe Eğitimi Bilgi Şöleni” etkinliklerinde aktif görev aldı. Türkmen alevi Bektaşi Derneğinin ilkini 2010 yılında Ankara’da düzenlediği “ANADOLU ERENLER MECLİSİ-1” ve ikincisini 20011 yılında İzmir’de düzenlediği “ANADOLU ERENLER MECLİSİ-2” sempozyum ve kültür gecelerinden oluşan kültürel etkinliklerin planlayıcısı, projelerinin hazırlanması, koordinasyonu ve organizasyonunu yaptı. 2014 yılında Türkmen Alevi Bektaşi Derneğinin Bulgaristan’ın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirdiği “HOCA AHMET YESEVİ’DEN BALKANLARA GÖNÜL ERLERİ” isimli uluslararası panel, sanat sergileri ve kültür etkinliklerinin projelendirilmesi, koordinasyon ve organizasyonunu gerçekleştirdi. 2014 yılı Muharrem ayında Türkiye’de ilk kez Muharrem Orucu İftar Çadırı kurulması geleneğini başlatarak Hacı Bayram-ı Veli Camii bahçesinde halka açık olarak Türkmen alevi Bektaşi Derneği ve Türk Kızılayı ortak organizasyonu olan “RAMAZANDA BİZİM, MUHARREMDE BİZİM” sloganı ile yapılan Muharrem İftar çadırı organizasyonunda aktif olarak büyük görev yaptı. Balkan Türkleri İnsan Hakları Derneğince; Moldova Cumhuriyeti Gagauz Özerk Bölgesinde düzenlenen “ANA DİLLE EĞİTİME GEÇİŞ (GAGUZ TÜRKÇESİYLE) ÇALIŞTAYI” isimli bilimsel çalıştayın projelendirilmesi, organizasyon ve koordinasyonunu yaparak, 2013 yılında gerçekleştirilmesinde aktif olarak görev yaptı.
Derneğimizin kuruluş çalışmalarında fiilen görev yaptı. 2010 yılı genel kurulunda Derneğimizin Yönetim Kuruluna seçildi.